tisdag 24 april 2012

När tre blev fyra...

Folk påstår att klivet från ingen hund till hund är ganska stort, då man ska vänja sig in i livet med att leva med hund och att klivet mellan en hund till två inte är så stor.

Då kom idén om att vi skulle skaffa en hund till, dels för att öka flockkänslan och dels för att Sally skulle ha en kompis.

Önskan om att skaffa en kooiker hade lagts i dvala när Sally kom hem och med erfarenheten att ha levt med hund i ca 1,5 år vågade vi nu ta reda på om kooikern skulle passa oss och vi den. Så vi kontaktade uppfödaren till kooikern vi träffade på i bosökandet och bokade ett möte.

Hemma hos uppfödaren fick vi träffa på en hel hög med kooikerhondjes i varierande åldrar och även här ställa alla frågor vi kunde komma på - som vi hade tänkt på innan och skrivit ner.

Den uppfattning som människor i olika forum förmedlade om rasen verkade inte alls stämma med verkligheten. Jag fick en ny uppfattning om att kooikern inte skulle vara mer krävande än en papillon.

Vi hade läst på om fodervärdskap och var nyfikna på det samt om vi skulle kunna komma i fråga om att bli fodervärdar. När vi frågade om det så kunde vi absolut bli det och dessutom om vi ville till en tik som hon hade hemma och som hon ville ha ut till en fodervärd - Tyra.

Hemma tog vi en funderare på om vi skulle vänta på en passande valp eller om vi skulle satsa på att bli fodervärdar till Tyra. Tyra verkade utifrån vad uppfödaren berättade vara en kooiker vi kunde tänka oss få utöka vår familj. Vi ringde uppfödaren efter några dagar och ställde frågan igen om vi kunde få bli fodervärdar till Tyra, vilket vi fick. Med tanke på att vi ändå hade Sally att ta hänsyn till också så ansåg vi det viktigt att de båda tikarna skulle fungera ihop. Så vi bokade ett nytt möte där hundarna skulle få träffas och det gick fint, så vi fick på plats besluta om vi ville ha hem henne. Det ville vi och strax for vi iväg till veterinärbesikningen. 

18 november 2011 fick 8 månaders Tyra följa med oss hem och den 18 april har hon bott med oss i 5 månader. Jag kan säg att mycket har hänt under den tiden, bland annat har jag - vi -  fått den nya erfarenheten med att leva med två hundar. Det var lite nervöst till en början om tjejerna ändå skulle funka ihop, men vi har givit dem tid och idag verkar det gå hur fint som hellst.

Livet med hundar innebär mer än jag kunde föreställa mig!

Tyra, 5 veckor.

Tyra, 5 veckor.

Tyra, ca 8 månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar